CrossBoks – novost v Sloveniji

Ko se boks zmeša s prvinami funkcionalne vadbe… Vadba, kjer se boste prepotili, spravili iz sebe nepotreben stres, naredili nekaj za mišični tonus, gibljivost telesa ter pridobili splošno kondicijo.

Kako se počuti svetovni prvak po treningu boksa?
Vas zanima, kako se počutiti kot svetovni prvak po vadbi? Za vas predstavljamo vadbo crossboks. Vadba je sestavljena iz 12 rund po 3 minute, vmesni počitek pa je 60 sekund. V celotnem treningu se dobro ogrejete in pripravite telo na delo. Razvijali boste gibljivost in koordinacijo, veliko energije boste prenesli na boksarsko vrečo seveda ob izvajanju pravilne tehnike boksa.

Zakaj je boks na tako visoki ravni kot aerobna vadba?
Že od samega začetka je boks uvrščen na olimpijskih igrah kot eden najplemenitejših veščin. Vendar pa govorimo o tekmovalnem boksu. Marsikdo od vas si ne želi pretepanja ali kontakta z drugim nasprotnikom, kar je tudi razumljivo. Obstaja pa ogromno drugih možnosti, kako vsem vam boks približati na prijazen in varen način. Radi bi poudarili, da gre za vadbo, kjer je vključena celotna muskulatura telesa, kjer je potrebno skoordinirati telo, da lahko sploh izvajate pravilne gibe ter odlična aerobna ali anaerobna vadba, saj lahko sami stopnjujete intenzivnost vadbe.

Pa mi bo dolgčas na vadbi?
Zagotovo ne. K vadbi spadajo elementi kot so: poskoki s kolebnico v različnih verzijah, učenje tehnike boksanja brez in z rokavicami, boksanje v boksarsko vrečo, s partnerjem v to namenjene »fokuserje«, učenje obrambe udarcev in gibanja kar pomeni vključevanje ogromno koordinacijskih elementov, tehnike izmikanja in protinapadov z udarci, veliko poudarka na mehkobi in povezovanju vseh gibanj zraven pa seveda sodi program vadbe, ki je namenjen vsem tem elementom, ki jih boste potrebovali.

Zabavno bo!
Spoznali se boste z različnimi metodami dela, spoznali kompleksne in funkcionalne vaje, ki vam bodo še kako prav prišle v vsakdanjem življenju. Podružili se boste z ostalimi in v vadbo vključili nekaj zabave, saj vse te elemente boksa lahko izkoristimo kot odpravo stresa ter kot zabavni vložek v sam trening. Zagotavljamo vam, da se boste na vadbi še kako prepotili, saj tudi če je intenzivnost zelo nizka, morate vedeti, da še vedno vključujemo vse mišice telesa, zato je zadostna poraba kalorij zagotovljena. Poraba kalorij na vadbi bo ob 600 do 800kcal.

Boks? CrossBoks? Zakaj pa ne. Pridi v Legionar Gym in se prepričaj.

Dejan Bizjak